Barcelona-City

Barcelona har alt! Byliv, shopping, strande, natteliv, kunst, kultur, arkitektur, god mad – hvad mere kan man forlange? Mulighederne har ingen ende i Barcelona, og måske er det grunden til, at så mange mennesker besøger byen hvert år. Det er den 20. meste besøgte by i hele verden, med 5.5 millioner internationale turister i 2011. Det er ikke så underligt, da Barcelona har så meget at byde på til turister; utallige områder at gå på opdagelse på, en fantastisk strand, et behageligt klima, flere UNESCO verdensarvs attraktioner og over 500 hoteller.

Barcelona er Cataloniens hovedstad, et historisk område i den nordøstlige del af Spanien, der har sit eget sprog og kultur. Både spansk og catalansk er de to officielle sprog i Barcelona og derfor er alle skilte vist på begge sprog. Der har været en del kampe i Catalonien i løbet af den spanske borgerkrig, og da Franco kom til magten blev catalansk kultur forbudt. Kulturen blev dog tilladt igen i 1975 da Franco døde, og Catalonien blev en selvstyrende region. Et vigtigt symbol for det catalanske folk er det rød-, og gulstribede flag, og mange catalanere kæmper for catalansk selvstyre.

Besøg den Gamle By

Byens “Barri Gòtic”— Catalansk for “Gotiske kvarter”— er centrum for Barcelonas gamle by. Mange af bygningerne i denne del af byen er helt fra Middelalderen. Denne del af Barcelona er en del af, hvad der gør Barcelona til sådan en særlig by og er en populær destination for mange turister, der besøger byen. For nogle kan det Gotiske kvarter nærmest føles som en labyrint, og her vil du finde en masse små gader, der når op til større pladser. De ældste bygninger i det Gotiske kvarter kan findes omkring Tapineria, Avinguda de la Catedral og ved Carrer de la Palla. Her vil du kunne finde resterne af den romerske mur, der blev bygget af romerne fra det gamle Romerrige.

Flyv til Barcelona

Den nærmeste lufthavn til selve byen Barcelona er Barcelona El-Prat — der ligger ca. 17 km fra centrum. Lufthavnen har mest flyruter til europæiske destinationer, og du vil kunne flyve med de fleste lavprisflyselskaber såvel som med kommercielle luftfartsselskaber.

Hvor du kan leje en bil i Barcelona

Hvis du ønsker at leje en bil fra lufthavnen i Barcelona, har du mange forskellige firmaer at vælge imellem: Avis, Europcar, Hertz, Sixt eller National Atesa. Disse udlejningsfirmaer er tilgængelige fra begge terminaler i lufthavnen. De fleste internationale flyruter ankommer til Terminal 1, og biludlejningsbureauerne kan findes på første sal lige udenfor bagageudleveringen.

Der er også muligt at leje en bil fra selve Barcelona by. Her har du endnu flere udlejningsfirmaer at vælge imellem: Goldcar, Barcelona Car Hire, Thrifty, Zipcars eller Cars Deluxe, bare for at nævne et par stykker. Hvad enten om du ønsker at hente din udlejningsbil fra lufthavnen eller et andet sted i Barcelona centrum, kan det være en god idé at forudbestille. Det vil sikre, at den bil du ønsker at leje er til rådighed når du ankommer, og måske vil du endda kunne få en billigere pris, da firmaerne tilbyder reducerede priser, hvis man forudbestiller. Vi kan anbefale, at du booker via https://www.car-hire.net/ eller andre rejsebureauer, der sammenligner biludlejningspriser.

Råd til udflugter fra Barcelona

Der er nok ting man kan foretage sig i selve Barcelona, men mange nyder følelsen af den frihed, der kommer ved at man kan tage hen hvor man vil og områderne omkring Barcelona, har mange ting at byde på! Hvis du kunne tænke dig smukke Middelhavsstrande, kan du for eksempel tage en tur til Barcelona, Castelldefels eller til Costa Brava. I området tæt på Barcelona, langs med kysten, vil du finde en overflod af smukke steder.

Kør mod nordvest fra Barcelona mod midten af landet, og der vil du kunne finde det smukke Montserrat bjerg. Det kan findes 60 km fra Barcelona, og hvis du lejer en bil, kan du nå derhen i ca. en time. Bjerget er mest kendt for dets kloster Santa Maria de Montserrat, hvor du vil kunne finde en meget hellig statue — Jomfruen af Montserat. Det er en skytshelgen i Catalonien, og mange kommer for at besøge den, da det er Cataloniens helligste sted. Selve bjerget er også værd at besøge, og hvis du har vandrestøvler med dig, vil du kunne få dig en fantastisk oplevelse med en meget smuk udsigt.

Salvador Dali’s ’ fødested

Hvis du besøger Barcelona, kan du tage på mange forskellige dagsture – for eksempel til Girona, der ligger en halvanden times kørsel nordpå fra Barcelona. Den gamle by er virkelig et besøg værd. Du vil kunne finde en klynge gamle og helt særlige huse. Hvis du fortsætter langs med AP-7 vejen nordpå, vil du nå Figueres, som også er et besøg værd. Denne by er Salvador Dali’s fødested og har et stort Dali museum, der er designet af selve kunstneren. Mange besøgende kommer til Figueres bare for at besøge museet.

Hvis du skulle ende i den sydlige del af Barcelona, kan du tage en tur til Tarragona, som ligner Girona på mange måder. Byen ligger ca. 100 km fra Barcelona. Tarragona er kendt for dens romerske ruiner. Her vil du kunne besøge Museu d’historia de Tarragona, som har de vigtigste romerske bygninger. Efter en spændende tur her kan du afslutte med et godt måltid ved nogle af byens mange skaldyrsrestauranter i El Serallo distriktet.

Sikkerhed og trafikregler i Spanien

I Spanien benytter man sig af mange af de samme trafikregler, der findes i resten af Europa. Du kører på højre side af vejen, sikkerhedsseler påkræves, og det er forbudt at tale i mobiltelefon imens man kører. Fartgrænsen på motorvejen er 120km/t. og i byområder er det 50km/t. Udover det, er der en del regler man skal være opmærksomme på. For eksempel må radioen og telefonen ikke være tændt, når man tanker bilen op med benzin. Kørekulturen i Spanien er meget anderledes end mange andre steder i Europa, og mange mennesker er mere aggressive og mindre tålmodige på vejen. Det gør sig især gældende i de større byer, og derfor skal man som bilist være parat, når man kører i Spanien.